WPherstel.nl Logo

Is uw WordPress site gehackt?

Uw website snel weer online!

6 Signalen dat je WordPress site gehackt is

6 Signalen dat je WordPress site gehackt is

Gepubliceerd op 18 april 2018

Het is vaak niet meteen duidelijk of een WordPress site gehackt is. Soms duurt het zelfs even voordat je erachter komt. Hoe eerder de hack geconstateerd wordt, hoe beperkter de schade gehouden kan worden. Maar hoe kom je erachter dat je website gehackt is?

1. Je website is trager dan normaal
Een signaal dat de website gehackt is, is dat je website trager laadt dan normaal. Blijft deze traagheid aanhouden, is het zeker tijd om nader te onderzoeken.

2. Je browser toont een melding
Internetbrowsers worden steeds geavanceerder. Om het internet een steeds veiligere plek te maken kunnen websites die onveilig zijn gerapporteerd worden. Om te voorkomen dat meer computers worden besmet met malware, voorkomt een browser dat je een gehackte site bezoekt.

Firefox malware melding

3. “Deze site is mogelijk gehackt” in Google resultaten
Een van de belangrijkste peilers is Google. Zij scannen websites namelijk voor vreemd gedrag en scripts. Als Google vermeldt dat een website mogelijk gehackt is, klopt dat 99 van de 100 keer.

4. Je hebt onverklaarbaar minder bezoekers op je site
Niet alleen wordt er een melding bij de zoekresultaten vertoond, ook plaatst Google jouw pagina’s lager in de zoekresultaten zodat minder mensen er op klikken. Google wil namelijk voorkomen dat andere computers worden besmet met malware.

5. Google Search Console
Iedere website zou aangemeld moeten zijn bij de Google Search Console. Behalve informatie over de indexering van jouw website bij Google, krijg je ook waarschuwingen de website mogelijk gehackt is.

Google Search Console

Ook waarschuwt Google je wanneer de WordPress installatie niet is geüpdatet. In het menu aan de linkerzijde ga je hier voor naar “Beveiligingsproblemen”.

6. Fetchen als Google (cloaking)
Sommige hacks zijn onzichtbaar voor gewone bezoekers van de website, ze willen namelijk zo lang mogelijk ongedetecteerd blijven. Zo gebruiken ze een trucje dat de hacks alleen zichtbaar zijn als de website wordt geladen door de robots van Google. Dit wordt “Cloaking” (onzichtbaarheidsmantel) genoemd. In de Google Search Console kun je je website “Fetchen als Google”. Zo kun je de broncode van jouw browser vergelijken met welke broncode Google krijgt geserveerd.

Fetchen als Google in Search Console

Heb je last van een of meerdere bovenstaande signalen? Aarzel niet en neem direct vrijblijvend contact met ons op. Met het Snel Online Pakket maken wij uw website weer snel Hackvrij.

Terug naar nieuwsberichten

WPherstel.nl Logo